BIVIO Medical verkoopt medische hulpmiddelen en gezondheidsproducten binnen de urologie.
Meer informatie? 085 400 87 87
Human,Urinary,System,Bladder,Anatomy.,3d
Anoniem geleverd

Direct thuis bezorgd

Bij BIVIO Medical kunt u direct gezondheidsproducten en medische hulpmiddelen laten bezorgen die u verder helpen.

Over de blaas

De blaas bevindt zich onderin de buik. In de blaas wordt urine opgeslagen. Urine wordt gemaakt in de nieren en stroomt via de urineleiders naar de blaas. De urine blijft in de blaas totdat deze via de plasbuis wordt uitgeplast. Bij volwassenen kan de blaas gemiddeld 400 ml urine bevatten.

Tussen de urineleiders en de plasbuis bevindt zich een gebied dat gevoelig is. Als de blaas zich met urine vult, zal uiteindelijk ook dit gebied gaan uitrekken. Er gaat dan een prikkel naar de hersenen en als gevolg hiervan ontstaat er aandrang om te gaan plassen. Een gezond persoon die voldoende drinkt, plast ongeveer 6 tot 8 keer per dag.

 

Er bestaan verschillende problemen of aandoeningen aan de blaas, zoals:

Andere voorbeelden hiervan zijn: 

Gevolgen

Deze problemen aan de blaas kunnen incontinentie of retentie veroorzaken. Bij incontinentie is er sprake van onwillekeurig urineverlies, met andere woorden ‘je plas niet kunnen ophouden’. Retentie (vasthouden) is precies het tegenovergestelde, de urine kan de blaas niet makkelijk verlaten en er ontstaat een ophoping van urine in de blaas. Het plassen lukt niet of meer of er worden slechts kleine beetjes uitgeplast.

Wanneer er sprake is van incontinentie of retentie kan het soms nodig zijn om een blaaskatheter in te brengen. Met een blaaskatheter kan urine rechtstreeks uit de blaas wegstromen. Er wordt een slangetje in de blaas gebracht dat via de plasbuis naar buiten komt. De urine wordt opgevangen in een urinezak.

Er zijn verschillende problemen die kunnen ontstaan bij gebruik van een verblijfskatheter, zoals verstopping en het lastig kunnen verwijderen van de katheter als gevolg van steen-/ of gruisvorming door kalkafzetting en urineweginfecties.

Heeft u nog vragen?

We helpen u graag verder

We helpen u graag verder met vragen over onze producten, leveringen en bestellingen of een persoonlijk advies. Het geven van medisch advies is echter niet mogelijk


    Skip to content