BIVIO Medical verkoopt medische hulpmiddelen en gezondheidsproducten binnen de urologie.
Meer informatie? 085 400 87 87

Wat is een prostaatontsteking

Wat is een prostaatontsteking

Bij een prostaatontsteking, ook wel prostatitis genoemd, is het klierweefsel van de prostaat ontstoken. De oorzaak van een prostaatontsteking zijn bacteriën. Deze komen via de plasbuis in de blaas en via de blaas bereiken ze de prostaat. In de prostaat kunnen ze vervolgens een ontsteking veroorzaken. Vaak gaat het om een darmbacterie. Een enkele keer is de oorzaak een seksueel overdraagbare bacterie.

De kans op een prostaatontsteking is groter bij plasproblemen, vaak als gevolg van een vergrote prostaat, bij nierstenen of blaasstenen en/of een verminderde weerstand.

Vervelende klachten

Een prostaatontsteking brengt vervelende klachten met zich mee, zoals koorts/beroerd voelen, zeurende, aanhoudende pijn in de onderbuik, onderrug en/of het perineum, moeheid/lusteloosheid. Ook kan er sprake zijn van klachten die passen bij een blaasontsteking, zoals pijn bij het plassen, vaak kleine beetje plassen en troebele urine.

Langdurige prostaatontsteking

Een prostaatontsteking kan acuut optreden (meestal op jongere leeftijd) of chronisch van aard zijn. Bij een chronische ontsteking is de prostaat langdurig ontstoken. Een chronische prostaatontsteking komt vaker voor bij oudere mannen.

Wanneer u klachten heeft die passen bij een prostaatontsteking dan is het verstandig om contact op te nemen met een zorgverlener.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content